+36 33 512 468
Hétfő-péntek: 6:00 - 14:00 / Hétvégén zárva
grante@grante.hu
Mikrohullámú szolgáltatások

Mikrohullámú szolgáltatások

A GRANTE Zrt. csapata mindig örömmel figyel az ügyfél kívánságaira. A legkisebb különleges kérésnek is eleget teszünk, mert tudjuk, hogy a fejlődés soha nem áll meg.

Fejlesztés

Modellezés és szimuláció

Termékeink kiváló minőségét az azok tervezése során alkalmazott korszerű modellezési és szimulációs eljárások garantálják.

A partnereinkkel való folyamatos egyeztetések létfontosságúak számunkra is.

Hiszünk benne, hogy rugalmasságunk és egyedülállóan alacsony válaszidőnk segítség minden partnerünk számára, hogy megtalálja a legjobb megoldást bármely szituációban.

Csőtápvonal könyök 3D modellje és a benne kialakuló elektromos térerősség eloszlása
Termékeink elektromos paramétereinek szimulációk során számított értékei jól közelítik a későbbi mérések eredményét
Termékeink elektromos paramétereinek szimulációk során számított értékei jól közelítik a későbbi mérések eredményét

Mikrohullámú mérések

Antenna sugárzási karakterisztikák mérését az 1,8 km hosszú - a talajreflexió minimalizálásának érdekében döntött - mérőszakaszunkon végezzük.

Primersugárzók mérését reflexiómentesített kamrában vagy speciális nyelőanyaggal borított parabola reflektorban végzik munkatársaink.

Nagypontosságú mérőműszerekkel rendelkezünk egészen 90 GHz frekvenciáig.

 
 
 
 
 
 
Nyelővel bélelt parabola tükör
Reflexiómentesített szoba

Technológia

Minden GRANTE terméket magunk fejlesztünk, tervezünk és - néhány speciális felületkezelési eljárástól eltekintve - gyártunk. ISO:9001 tanúsítványunk garantálja termékeink kiváló minőségét.

Antennáinkat saját, szabadalmaztatott technológiával, alumíniumból készítjük. Továbbá, az eltérő igényekhez igazodva, antennáinkat különböző radomokkal szereljük (kúpos, merev-sík, rugalmas/flexibilis-sík). Az antennák tartószerkezetei tűzihorganyzott, rozsdamentes acél és alumínium elemekből épülnek fel.

A nagy pontosságigényű tápvonalszakaszokat CNC gépekkel munkáljuk meg.

A 0,8 m átmérőjű vagy nagyobb HPA antennák a szükséges stabilitás biztosítása érdekében oldalkitámasztóval szereltek
0,6 m átmérőjű, rugalmas/flexibilis-sík radommal szerelt HPA antenna
Csőtápvonalas csatoló CNC megmunkálás közben
 

Környezeti feltételek

Antennáink általánosan 120 km/h-s üzemi és 220 km/h-s túlélési szélterhelésre vannak méretezve. A túlélési érték 240 km/h-ra növelhető opcionális kiegészítők segítségével.

Az üzemi hőmérséklet-tartomány -55°C és +55°C közötti, 100%-os maximum relatív páratartalom mellett.

A rugalmas/flexibilis radom alkalmazása csökkenti a jégfelrakódás esélyét

Időtálló tervezés

Napjaink elvárásai a mikrohullámú hálózatok tekintetében óriási követelményeket állítanak a szolgáltatók elé. A magas rendelkezésreállás és kapacítás elengedhetetlen, de a megvalósítás nem triviális. A végfelhasználók megkövetelik a sávszélesség folyamatos növelését és a megbízható működést, de a környezeti feltételek erős gátat szabnak az alkalmazható antennák számának.

Olyan, időtálló moduláris megoldást kínálunk, mely lehetőséget nyújt a mikrohullámú szakaszok rugalmas és skálázható továbbfejlesztésére. Egyedülálló megoldás azok számára, akik már most szem előtt tartják a jövő hálózatait.

Jelenleg egyetlen polarizációt használó tartalékolt (1+1) rendszer. A második polarizáció használatával -- 2x(1+1) elrendezés -- az átviteli kapacitás a duplájára növelhető.

Csomagolás

Antennáink csomagolásánál arra törekszünk, hogy vevőinknek a lehető legkevesebb erőfeszítést kelljen tennük a szerelés során. Hogy ezt elérjük, szinte mindent összeszerelve szállítunk, így a végső összeszerelés egy 1.8 m -es átmérőjű antenna esetén sem tart tovább néhány percnél.

Partnereink egyedi csomagolási igényeinek is igyekszünk minden esetben eleget tenni.

1.8 m átmérőjű előre szerelt antenna acél keretben. A végső összeszerelés 15...20 perc